13/8/07

Η Κυρά του Νείλου



Σου άρεσε να μου διηγείσαι τη ζωή σου στην Αίγυπτο.
Μου άρεσε να ακούω και να ταξιδεύω μαζί σου στις γειτονιές με τα χίλια χρώματα όπου μεγάλωσες. Στο παντοπωλείο του παππού κοντά στο ταχυδρομείο, στο club Nadi Baladeya όπου πηγαίνατε κάθε κυριακή οικογενειακώς, τα γλυκά της γιαγιάς, o δρόμος Hasana με τους φοίνικες όπου σου άρεσε να κάνεις ποδήλατο....


Τι να μου πρωτοπείς, τι να πρωτοθυμηθώ...
Και όμως οτι μου είπες όχι μόνο για την Αίγυπτο αλλά και για μετά, στη Βραζιλία, όλα τα θυμάμαι με τη παραμικρή λεπτομέρεια. Και τα αρώματα και τις μυρωδιές και τους ήχους. Ολα στην καρδιά μου βαθειά χαραγμένα, κομμάτι δικό μου. Και ας μην πήγα ποτέ στην Αίγυπτο, και ας μην γεννήθηκα εκεί.Με περισσή περηφάνια λέω ακόμα και σήμερα οτι" η μαμά μου ήταν από του Asuyt στην Ανω Αίγυπτο". Και όταν πετυχαίνω αιγυπτιώτες που μιλάνε για τά ήθη και τα έθιμά σας, πετάγομαι και εγώ σαν κοκκόρι "Μα το ξέρω και εγώ αυτό μέρος", "μα'ναι τα κάχκ είναι πολύ ωραίο γλυκό αν πετύχεις και καλό χουρμά".

Δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω στον τόπο σου.Μέχρι την Τυνησία έφτασα πριν από δύο χρόνια και αναζητούσα στο καθετί τις δικές σου εικόνες.... Αλλες βρήκα, άλλες όχι.


Πάντα αναζητώ ένα κομμάτι από σένα στην κάθε μου επιλογή. Γιατί είμαι πολύ περήφανη για σένα, για όσα κατάφερες μόνη σου όπου και αν βρέθηκες, για όσα πάλεψες, γιατί στάθηκες διπλά στο πλευρό μου, sua querida menina όπως με έλεγες. Για όλα αυτά και άλλα πολλά το post αυτό είναι αφιερώμένο σε σένα μητέρα, μανούλα, μαμά. Κυρά της καρδιάς μου!Αdieu, ta petite fille qui ne t'oublie pas!

11 σχόλια:

βασίλης είπε...

Πολύ τρυφερό κείμενο και με δυνατά συναισθήματα. Σου εύχομαι να ταξιδέψεις σε αυτά τα μέρη που σε συνδέουν τόσα, συναισθήματα και άλλα. Ίσως βρεις και κομμάτια σου από το παρελθόν κάπου γαντζωμένα και κλειδωμένα. Μπορεί να σε περιμένουν.
Αίγυπτος είναι η χώρα "υπτίως του Αιγαίου". Προσδιοριζόταν πάντα αναφορικά με μας και τη θάλασσά μας.
Καλημέρα Θαλασσινή μου

Thalassini είπε...

Την πιο θαλασσινή μου καλημέρα και σε σένα! Σ'ευχαριστώ πολύ ! Νομίζω οτιοτι με προσδιορίζει ως άνθρωπο με έχει περικυκλώσει.. από πάνω η Κρήτη, απο κάτω η Αίγυπτος και εγώ κάπου στη μέση....
Μ'ενα κύμα σου στέλνω χαιρετισμούς ανατολίτικους!

Ανώνυμος είπε...

Σαν παραμύθι ...να πας και να βρεις κομμάτια της ζωής της και της δικής σου ...

Το ποστ αυτό έχει πολύ συναίσθημα και είναι απο καρδιάς.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλώς σε βρίσκω!
Τρυφερές και όμορφες οι θύμησες της μάνας, πολύ περισσότερο σε τούτο το ποστ το χρωματισμένο με εικόνες της Ανατολής

Γλαρένιες αγκαλιές

Thalassini είπε...

Τρελοφαντασμένη σ'ευχαριστώ πολύ!Καλά εσύ δεν έφυγες για διακοπές?? Γύρισες κιόλας? Ελπίζω τουλάχιστον να ξεκουράστηκες και να πέρασες καλά!
Φιλιά!

Thalassini είπε...

Καλώς με βρήκες Φύρδην-μίγδην!Αισθάνομαι πολύ τυχερή που η ζωή μου είναι γεμάτη από τέτοιες εικόνες... Εύχομαι σύντομα να τις δώ και από κοντά!
Την θαλασσινή μου καλημέρα!

hliaxtida είπε...

ομορφο κειμενο γλυκες σκεψεις και πανεμορφες φωτογραφιες..
Καλη βδομαδα να εχεις θαλασσινή μου

Thalassini είπε...

Kαλημέρα λαμπερή μου ηλιαχτιδα! Σ'ευχαριστώ πολύ!
Καλή γιορτινή σου εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Μοναδικά συναισθήματα και εικόνες!
Σου εύχομαι να πας σύντομα και να βρεις αυτό που ψάχνεις!

leila είπε...

γραφεις για Αιγυπτο και θα ελειπα απο τα σχολια;;
μου αρεσαν οι εικονες.. πολυ..

Thalassini είπε...

Sabah el heil Leila! Kαλημέρα και καλώς με βρήκες!