2/8/07

ΦΡΑΠΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ?

και όμως αγαπητοί φίλοι. Σε ένα ταξίδι μου πριν από 3 χρόνια, είπαμε να επισκεφθούμε μια όαση στη Τυνησία η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Αλγερία. Στην λεγόμενη λοιπόν οροσειρά του Ατλαντα η οποία χωρίζει της δύο χώρες, βρίσκεται η Ταμερζά, όπου γυρίστηκαν μάλιστα και σκηνές από τον Αγγλο Ασθενή.
Περιμένοντας στην ουρά για να ανέβουμε, ακούω από μακριά:" Φραπαγωτόαναψυκτνεροοό". Μπα λέω, ιδέα θά ναι, αραβική διάλεκτος που να ελληνοφέρνει στη μέση του πουθενά;Οσο πλησιάζαμε όμως ακούγαμε όλο και πιο καθαρά μια ανδρική φωνή να διαλαλεί "Φραπαγωτόαναψυκτνεροοό". Και φτάνοντας λοιπόν προς την είσοδο, να σου και ο βερβερίνος, με τη κελεμπία του, το τυρκουάζ σαρίκι του δίπλα από την παραπάνω ταμπέλα, να μας προσκαλεί να δροσιστούμε στην διπλανή καντίνα! Επειδή οι έλληνες επισκέπτες λέει είναι πολύ και ζητάγανε τη φραπέδιά τους, προσφέρουν πλέον και τα παραπάνω εδέσματα!
Δηλαδή πόσο αναγκαίο είναι τελικά , όταν πας ταξίδι, στη μέση του πουθενά να ζητάς μια φραπεδιά? Κάτι τοπικό ίσως; παγωμένο τυνησικαό τσαγάκι με ξηρούς καρπούς, νεράκι? Τόσο πολύ πια.....

4 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!
Μας πηραν χαμπαρι και εκει!!!

Thalassini είπε...

E ναι λοιπόν μέχρι εκεί έφτασε η αφεντιά μας!

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα και χάρηκα να σου πω την αλήθεια ...οι έλληνες παντού αφήνουν την σφραγίδα τους , το θεωρώ υπέροχο αυτό !!!!!

Thalassini είπε...

Ωραίο είναι να αφήνουμε και τη σφραγίδα μας όπου πάμε δε λέω,αλλά μήπως αυτό παραπάει? Είμαστε θεοκούζουλοι όπως λέμε και στα μέρη μου...!