17/8/07

Κλείσε τον Ενδυμίωνα στην καρδιά σου Σελήνη


-Γιατί Σελήνη;
-Τον αγαπώ πατέρα Δία. Τον θέλω κοντά μου για πάντα. Οπως είναι τώρα, να νιώθω καθημερινά τη βελούδινη υφή του δέρματός του, να νιώθω την ανάσα του καυτή στο κορμί μου, να βυθίζομαι στη λάμψη των ματιών του. Με το χρόνο θα σβήσουν όλα αυτά. Θα χαθούν.
-Δεν τη εκτιμάς τη γήινη ζωή που κρύβει μέσα του Σελήνη. Αυτή είναι και η ομορφιά του. Επειδή είναι περαστική από τον κόσμο αυτό, έχει και πιο μεγάλη αξία.
-Δεν μπορώ να την εκτιμήσω, δεν είμαι θνητή. Αφού δεν μπορεί να γίνει Αθάνατος σαν και εμάς, ας κοιμηθεί η νιότη του αιώνια.
-Εγωίστρα Σελήνη. Θα το μετανιώσεις πικρά. Μάταια θα περιμένεις να ανοίξουν τα μάτια του για να σε ξανακοιτάξουν. Το χάδι του θα μείνει μετέωρο στους αιώνες. Σε τροχιά δύσκολη μπαίνεις, σε προειδοποιώ.
- Δύσκολη ήταν η τροχιά μου ούτως ή άλλως. Και ο Ενδυμίωνάς μου είναι η λύτρωσή μου.
-Αν ψάχνεις τη πραγματική λύτρωση,κλείσε τον Ενδυμίωνα στην καρδιά σου Σελήνη και άφησέ τον να ζήσει τη θνητή ζωή του. Και σαν έρθει το πέρασμα του χρόνου, Αστερισμό θα τον κάνω, να φέγγει πλάι σου αιώνια.

9 σχόλια:

βασίλης είπε...

Αγάπη παγωμένη δεν είναι αγάπη. Η αγάπη χτίζεται με το χρόνο και τα υλικά της θέλουν συνέχεια πάθος για συντήρηση. Ασε την αγάπη σου να ζήσει να γεράσει κι άμα εσύ είσαι αθάνατη κάνε αθάνατη μετά τη θύμισή της Να βλέπεις την τροχιά της. Έχει δίκιο ο μπαμπάς σου.

Thalassini είπε...

Παραμύθι βασισμένο σε μύθο είναι Βασίλη....! Στο τώρα μ'αρέσει να ζώ!Στη δική μου αυτή εκδοχή εγώ έχω το ρόλο του Δία, οπότε έτσι συμφωνώ με το σχολιό σου και σ'ευχαριστώ !

βασίλης είπε...

Δεν ξέρω αν στο έχω πει ή το έχεις καταλάβει αλλά μου αρέσουν τα παραμύθια. Πρόσεξε όχι τα ψέματα, αυτά τα απεχθάνομαι. Αλλά αυτά που ξέρω ότι είναι παραμύθια σαν το δικό σου. Όλα τα παραμύθια έχουν και τους συμβολισμούς τους, ένα δίδαγμα, κρύβουν μια ψυχή μέσα τους, που ταξιδεύει από στόμα και στόμα, από γενιά σε γενιά. Χαίρομαι που είσαι με τον Δία. Αλλά και η Σελήνη είναι συγκινητική για τη θέλησή της να κρατήσει για πάντα την αγάπη της αναλλοίωτη. Ωραίο παραμύθι.
Παλιό αλλά καλό το τραγούδι που έχει για χαλί.
"Ι wanna know what love is
I want you to show me
I wanna know what love is
Ι know you can show me"

Greca είπε...

καλησπέρα!
αυτά ακριβώς κρατάνε αιώνια...όσα έχεις στην καρδιά σου είτε θύμησες είτε πρόσωπα... και αν είσαι τυχερή και τα έχεις και σιμά σου τότε ίσως και να μη χρειάζεται να πεθάνεις για να πας στον παράδεισο...
τι όμορφο κείμενο...
καλό βραδάκι εύχομαι!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Η σοφία του Δία μιλάει για ανεκπλήρωτους πόθους..ο ίδιος όμως λειτουργούσε ..."εν τω άμα και το θάμα" όμως...

Γλαρένιες αγκαλιές

Thalassini είπε...

Greca νομίζω όλοι μας έχουμε στοιχεία από τον Δία και τη Σελήνη. Ο πρώτος ας πούμε είναι η φωνή της λογικής, αναγνωρίζει τη δύναμη του τώρα, η Σελήνη από την άλλη μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στα θέλω και στα πρέπει.... όπως όλοι μας λίγο πολύ ε;

Μια γλυκειά καλημέρα και φιλιά!

Thalassini είπε...

Εχεις δίκιο για το Δία Φύρδην-μίγδην μου.Για να ικανοποιήσει τα θέλω και τον πόθο του όλες τις κυνηγούσε ο ατιμούλης θνητές, θεές, νύμφες κλπ.Δεν είχε αφήσει και τίποτα ανέγγιχτο..!Πάντως ο μύθος όντως υπάρχει και ο Ενδυμίωνας κοιμήθηκε αιώνια. Μάταια περίμενε στο προσκεφάλι του η Σελήνη να ξυπνήσει... Ας πρόσεχε η κακομοίρα!

Τη θαλασσινή μου καλημέρα!!!!

hliaxtida είπε...

Τι να πω.. υπεροχο..
Εκει που ημουν το τριημερο αδυνατο να βρω χρονο να γραψω, μα θα προσπαθήσω καποια στιγμή να φτιαξω ενα δικο μου παραμύθι..Το λατρεψα

Thalassini είπε...

Οπ! Σαν να φωτίστηκε λίγο το μπλογκ! Μια Ηλιαχτίδα μπήκε! Καλώς ήρθες Μαράκι.Περιμένω με ανυπομονησία το παραμύθι σου όπως και κάθε σου ανάρτηση.Ειλικρινά!

Κακλό βράδυ για σήμερα,καλημέρα για αύριο!